HEAVEN

Μια διαδραστική περφόρμανς από Ελλάδα, Ισπανία, Τουρκία και Αγγλία. Ήρθε η ώρα για την ολοκλήρωση και παρουσίαση του πολιτιστικού πρόγραμματος «Heaven On Earth?»!  Είναιτο μοναδικό πολιτιστικό πρόγραμμα για την Ελλάδα, που επιδοτήθηκε φέτοςαπό το Ευρωπαϊκό Προγράμμα «ΠΟΛΙΤΙΣΜΟΣ 2007-2014».

Η ελληνική εταιρεία θεάτρου «Οδύσσεια», η Βάνα Πεφάνη και οι καλλιτέχνες από την Ισπανία, την Τουρκία, τη Μ. Βρετανία, τη Γαλλία και την Ιταλία είναι έτοιμοι να παρουσιάσουν ένα έργο εμπνευσμένο από το διάσημο συγγραφέα και ακτιβιστή Ζαν Ζενέ (Παρίσι, 1910-1986) και το έργο του. 

 

Για περάστε! για περάστε! Ελάτε να δείτε το ποτάμι που βγάζει φωτιές! Τον κύριο Ήλιο να φωτίζει τη νύχτα! Τον γελωτοποιό να κάθεται στο θρόνο του βασιλιά! Τους νεκρούς να περιφέρονται με έναν καθρέφτη στο χέρι! Μάγοι!  Ακροβάτες! Δράκοι και βρικόλακες!

Ένα ταξίδι σε μια θάλασσα ανθρώπων. Μια γέφυρα ανάμεσα στην ψευδαίσθηση και στην πραγματικότητα. Μια σιωπή όταν οι άλλοι μιλούν ακατάπαυστα. Μια διάθεση να ξεφύγουμε από τα δεδομένα και τελικά μια ελπίδα ότι στο χέρι μας είναι να χαμογελάσουμε λοξά, στον ψεύτικο αληθινό κόσμο.

Αφορμή η φαντασία του Ζαν Ζενέ, καράβι μας η ανάγκη για περιπέτεια και επιβάτες κάποιοι ‘άμυαλοι’ καλλιτέχνες. Προορισμός άγνωστος- όπως οφείλει να είναι. Στάση για ανεφοδιασμό ψυχής και κουράγιου το λιμάνι της Ελευσίνας.

7- 17 Ιουνίου στο Παλιό Ελαιουργείο, Ελευσίνα

Ακατάλληλο για ανήλικους και ευαίσθητα άτομα

 

Θεατρική εταιρεία ΟΔΥΣΣΕΙΑ του Δημήτρη Κομνηνού

Συντελεστές παράστασης:

Κείμενο- σκηνοθεσία: Βάνα Πεφάνη

ΗΘΟΠΟΙΟΙ-ΧΟΡΕΥΤΕΣ:

Ιερώνυμος  Καλετσάνος  -Κυριάκος Κοσμίδης -  Γιώργος Στριφτάρης- Βασίλης Αφεντούλης-Νίκος Ιωαννίδης- Νικολίνα Μουαΐμη -Βάνα Πεφάνη-Μαργαρίτα Παπαντώνη- Δημήτρης  Κάτσης -Σταυρούλα Οικονόμου (Ελλάδα)  MattiaFurlan –ElenaGilMas (Ισπανία) και  Sinan  Temilzap (Τουρκία)

Θέατρο «Παλιό Ελαιουργείο»   Παραλία  Ελευσίνας

Οι παραστάσεις στην Ελλάδα ολοκληρώθηκαν!!!