ENAS AN8RWPOS YPO XREWKOPIA - PHOTO 1

Πρόκειται για μια σύγχρονη ιστορία ενός ανθρώπου υπό χρεωκοπία που φτάνει στο μισό της ύπαρξής του, που χάνει σιγά σιγά τα πάντα, επιστρέφοντας στη γύμνια του, αναζητώντας τη δεύτερη ευκαιρία, ενός ανθρώπου που καλείται να εφεύρει μια καινούρια ζωή.

Το κείμενο του Lescot πραγματεύεται μέσω της χρεωκοπίας τον υλικό και ηθικό χωρισμό. Η γυναίκα του ήρωα αποχωρεί, συγκεντρώνοντας σε μια βαλίτσα ό,τι αντέχει να κρατήσει από την κοινή τους ζωή.

Στο πλευρό του τώρα πια στέκεται μόνο ένας εντεταλμένος εκκαθαριστής. Έρχεται σαν μεταμοντέρνος πνευματικός οδηγός, για να διαπραγματευτεί με τους πιστωτές, για να οργανώσει ένα σχέδιο αποκατάστασης.

Ένα βιβλίο επιστημονικής φαντασίας, «Ο άνθρωπος που συρρικνώνεται», γίνεται ο απόλυτος σύμμαχος στη μοναξιά του ήρωα. Είναι ο προσωπικός του ηθικός οδηγός. Σε αυτό ένας άνθρωπος συρρικνώνεται κατά τρία χιλιοστά κάθε ημέρα και πρέπει να προσαρμόσει τις ανάγκες του σε ένα περιβάλλον ολοένα και πιο εχθρικό, πιο απειλητικό.

Δεν αρκεί να πεις stop και όλα να σταματήσουν, πρέπει να διστάσεις, να ξαναγυρίσεις, να ξαναγεννηθείς...

Mετάφραση: Μαρία Ευστρατιάδη

Σκηνοθεσία: FrancescoBonomo

Σκηνικά-κοστούμια:Κατερίνα Λιάκου

Eπιμέλεια κίνησης:Μαριάνθη Ψωματάκη

Μουσική επιμέλεια: MassimilianoBonomo

Οργάνωση παραγωγής: ProgettiCarpeDiem / LaCasadelleStorie 

ΠΑΙΖΟΥΝ :Σπυρίδων Ξένος, Χρήστος Τανταλάκης, Δήμητρα Χαριτοπούλου

Η παράσταση πραγματοποιείται με την υποστήριξη του Ιταλικού Μορφωτικού Ινστιτούτου Αθηνών (IstitutoItalianodiCultura), του Γαλλικού Ινστιτούτου Ελλάδος (InstitutFrancaisdeGrece), έχει κερδίσει καλλιτεχνική υποτροφία (artisticresidency) στη Σαρδηνία στο CasadelleStoriediSoleminis και παρουσιάστηκε με μεγάλη επιτυχία στο GloboTeatroInternationalFestival στο ReggioCalambria.

 

ΜΕΡΕΣ ΚΑΙ ΩΡΕΣ ΠΑΡΑΣΤΑΣΕΩΝ :

Τετάρτη : 21:15

Πέμπτη : 21:15

Παρασκευή : 21:15

Σάββατο : 21:15

Κυριακή 19:00

ΤΙΜΕΣ ΕΙΣΙΤΗΡΙΩΝ :

 

Τετάρτη, Πέμπτη, Παρασκευή :

Κανονικό 12

Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών 10

Ανέργων 8€

Σάββατο, Κυριακή :

Κανονικό 13

Φοιτητικό / Άνω των 65 ετών / Ανέργων 10

ΔΙΑΡΚΕΙΑ ΠΑΡΑΣΤΑΣΗΣ : 80 λεπτά

 

ΘΕΑΤΡΟ ΤΟΥ ΝΕΟΥ ΚΟΣΜΟΥ

Αντισθένους 7 & Θαρύπου, Αθήνα

Τηλ: 2109212900