EYTYXIA

Η Ευτυχία Παπαγιαννοπούλου μονολογεί συνομιλώντας με τα επτά πρόσωπα που έπαιξαν καθοριστικό ρόλο στη ζωή της και το έργο της σαν στιχουργού: τη Μαρίκα Κοτοπούλη, το Γιώργο τον άντρα της, τη Μαίρη την κόρη της, τον Τσιτσάνη, το Χιώτη, τη Ρέα την εγγονή της και τη Μαριόγκα τη μητέρα της.

Μέσα από την πολυτάραχη ζωή της Παπαγιαννοπούλου ξεδιπλώνεται όλη η νεότερη ιστορία της Ελλάδας, αλλά και η σύγχρονη ιστορία του λαϊκού μας τραγουδιού. Η ιστορία της Ευτυχίας συναντά την εθνική τραγωδία μιας χαμένης πατρίδας, της Μικράς Ασίας, περνά από την εποχή των μπουλουκιών και της Αθηναϊκής επιθεώρησης για να φτάσει ως τα καταγώγια του ρεμπέτικου και την άνθιση του έντεχνου λαϊκού τραγουδιού.

Η παράσταση αναπαριστά στιγμιότυπα, σχέσεις και καταστάσεις σαν ένα αφηγηματικό παζλ, που σκοπό έχει να αναδείξει τη βιωματική λαϊκή ποίηση και την πολυδιάστατη μοναδική προσωπικότητα, της πρωτοπόρας για την εποχή της, δημιουργού.

Η Ευτυχία έγινε η φωνή της ψυχής ενός ολόκληρου λαού και με τον στίχο της εκφράζει τους καημούς και τις ελπίδες του. Χθες, σήμερα, αύριο.

Η Ευτυχία, σαν ένας άλλος Ζορμπάς, μυρίζει Ελλάδα και μας οδηγεί γραμμή στις ρίζες, σε ότι αυθεντικό έμεινε από αυτό που λέμε γνήσια ελληνική ψυχή και λεβεντιά.

Κείμενο - Σκηνοθεσία: Πέτρος Ζούλιας

Σκηνικά κοστούμια: Αναστασία Αρσένη

Φωτισμοί: Ανδρέας Μπέλης

Επιλογή τραγουδιών: Ελεάνα Βραχάλη

Μουσική επένδυση: Γιάννης Χριστοδουλόπουλος

Φωτογραφίες: Γιώργος Καβαλλιεράκης

 

Ημέρες και Ώρες Παραστάσεων: Παρασκευή & Σάββατο στις 21.00, Κυριακή στις 19.00

Διάρκεια: 90 ‘ (χωρίς διάλειμμα)

Τιμές Εισιτηρίων: 14 € (γενική είσοδος), 12 € (για ανέργους, φοιτητές, άνω των 65)

 

ΘΕΑΤΡΟ ΧΩΡΑ

Αμοργού 20, Κυψέλη

Τηλ.: 210-8673945