LUDO

Ηχογραφημένο, στο σπίτι του Einaudi στην Ιταλία, το Elementsπεριλαμβάνει 12 τραγούδια τα οποία συνδυάζουν πιάνο, έγχορδα, κρουστά, κιθάρα και ηλεκτρονική μουσική ενώ παράλληλα είναι συναρπαστικά και υπερβατικά. Το άλμπουμ είναι εμπνευσμένο από στοιχεία της φύσης, μαθηματικά και επιστημονικά στοιχεία, μουσικές φόρμες και έργα τέχνης.

Ο Einaudi συγκέντρωσε μία ομάδα ταλαντούχων μουσικών για ένα νέο άλμπουμ – “η μπάντα του Ludovico” περιλαμβάνει τους FrancescoArcuri, MarcoDecimo, MauroDurante, AlbertoFabris, FedericoMecozzi και RediHasa. Στο Elements επίσης συμμετέχει το σύνολο εγχόρδων από την Ολλανδία AmsterdamSinfonietta’, ο ηλεκτρονικός μουσικός από το Βερολίνο, RobertLippok, οι παίκτες κρουστών από το ParcodellaMusica της Ρώμης, ο παίκτης κρουστών από τη Βραζιλία MauroRefoscoκαι ο αναγνωρισμένος βιολιστής, DanielHope, που παίζει το εναρκτήριο κομμάτι, Petricor.

Ο Einaudi έχει γίνει σχεδόν αθόρυβα ένας από τους πιο επιτυχημένους μουσικούς στον πλανήτη. Η στοιχειωτικά όμορφη, που ξυπνά συναισθήματα και αναμνήσεις, μουσική του σκαρφαλώνει στα κλασικά charts σε όλον τον κόσμο και έχει πουλήσει πάνω από 1.5 εκατομμύρια δίσκους. Ο LudovicoEinaudi είναι ο κλασικός καλλιτέχνης με τα περισσότερα streams στο Ηνωμένο Βασίλειο, με πάνω από 130 εκατομμύρια streams.

Το εξώφυλλο του άλμπουμ είναι σχεδιασμένο από τον ίδιο τον Einaudi – έφτιαξε πολλά διαφορετικά σύμβολα και ζωγραφιές, που αντικατοπτρίζουν την ηχογράφηση. «Αν δεν υπήρχε η μουσική, θα ήταν ένας χάρτης σκέψεων: άλλοτε ξεκάθαρος και άλλοτε μπερδεμένος: σημεία, γραμμές, σχήματα, θραύσματα μίας συνεχούς εσωτερικής ροής.»

Ο Einaudi έχει γράψει μουσική για περισσότερες από 20 ταινίες, ανάμεσα στις οποίες το ‘ThisIsEngland’ του ShaneMeadowsκαι τα τηλεοπτικά του sequels: ‘‘ThisIsEngland ‘86’, για το οποίο ήταν υποψήφιος για βραβείο BAFTA, ThisIsEngland ‘88’, και το αναμενόμενο ‘ThisIsEngland ‘90’ (θα προβληθεί στο Channel 4 το Σεπτέμβριο) που θα περιλαμβάνει μουσική από το Elements και άλλα κομμάτια του Einaudi. Μουσική του LudovicoEinaudiέχουμε επίσης ακούσει και στο γαλλικό φιλμ ‘Untouchables’ και στο ‘Derek’, τη σειρά του RickyGervais.

Η μουσική του περιγράφεται ως μινιμαλιστική, alt-classical, ambientκαι σύγχρονη, αλλά δύσκολα μπορεί να κατηγοριοποιηθεί.  Ο ίδιος το περιγράφει πολύ σωστά: “Υπάρχει κάτι που προέρχεται από την κλασική μουσική, αλλά έχω επιρροές από πολλές διαφορετικές μουσικές με τις οποίες έχω έρθεις σε επαφή στη ζωή μου, από την αφρικανική μουσική μέχρι τη φολκ και τη ροκ.”