RODOS4

Tο Rhodes & South Aegean International Jazz Festival έκανε για πρώτη φορά την εμφάνισή του το 2015, με ελληνικές και διεθνείς συμμετοχές. Τρία χρόνια αργότερα, το 2018 η Τζαζ Δημοκρατία ΑΜΚΕ, Πρόεδρος και ιδρυτής της οποίας είναι ο Δημήτρης Βασιλάκης, οργάνωσε με μεγάλη επιτυχία στην Νέα Υόρκη, έπειτα από πρόσκληση της Μόνιμης Αντιπροσωπείας της Ελλάδας στον ΟΗΕ, το διεθνές “Jazz Democracy forum at the United Nations”. Ένα μεγάλο διεθνές forum με κορυφαίες συμμετοχές της διεθνούς σκηνής της τζαζ, αλλά και με ανθρώπους του πνεύματος, της επιστήμης και της τέχνης, υπό την αιγίδα των υπουργείων Εξωτερικών, Πολιτισμού, Τουρισμού, ΕΟΤ και Καποδιστριακού Πανεπιστημίου, το οποίο οδήγησε στην πολυθεματική και πολυπολιτισμική αναβάθμιση του Rhodes & South Aegean International Jazz Festival. Ακολούθησαν πολύ επιτυχημένες διοργανώσεις στο νησί της Ρόδου, με διεθνή προβολή και κορύφωση την αδερφοποίηση, το 2019, με το Bodrum & Ankara Jazz Festival.
Στόχος της φετινής διοργάνωσης, που έχει ελεύθερη είσοδο για το κοινό, είναι να φιλοξενήσει αναγνωρισμένης αξίας μουσικούς από την Ελλάδα και το εξωτερικό, αλλά και να δώσει βήμα σε νέα ταλέντα από τη Ρόδο και το Αιγαίο.
Μέσω του δικτύου του φεστιβάλ, δε, και των πολλών παράλληλων δράσεων θα δοθεί η δυνατότητα να προβληθεί το ερευνητικό έργο και η καλλιτεχνική δημιουργία των φοιτητών του Μουσικού τμήματος του ΕΚΠΑ, που ήδη αριθμεί πάνω από 30 μεταπτυχιακούς στον τομέα της τζαζ.

TOUCH2

ΠΡΟΓΡΑΜΜΑ
30 Αυγούστου

• Maria-Christina Harper - Georgina Jackson
“Women in Jazz” (UK/Greece)

• Evrim Demirel & Stanpolites (virtual presentation)
(Τουρκία/Γερμανία/Ιταλία)

• Human Touch (Ελλάδα)
HOUMAN2

31 Αυγούστου

• Espen Berg Trio with Dimitrios Vassilakis (Νορβηγία/Ελλάδα)

• Jean Toussaint (USA/Greece)

with the Greek “jazz masters” trio:
Βασίλης Ποδαράς, Ντίνος Μάνος, Δημήτρης Βερδίνογλου

Βρείτε αναλυτικά το πρόγραμμα του φεστιβάλ, καθώς και όλες τις παράλληλες δράσεις του στην επίσημη σελίδα του.
Στο πλαίσιο της αδελφοποίησης με το φεστιβάλ της Τουρκίας, θα διεξαχθεί 1-11 Σεπτεμβρίου το διαδικτυακό Bodrum Jazz Festival

rodos