DimitrisPapadimitriou

Το Ελληνικό Σχέδιο συνεχίζοντας να επενδύει σε ένα ευρύ φάσμα δημιουργικής αναζήτησης, παρουσιάζει για µία ακόμη χρονιά Συμφωνικές Μινιατούρες του Δημήτρη Παπαδημητρίου. Οι 14 νέες Συμφωνικές Μινιατούρες παρουσιάζονται ως σύνολο µε τίτλο «Οι Πλανόδιοι των Ονείρων» στις 15 και 16 Φεβρουαρίου στην Κεντρική Σκηνή της Στέγης, με την Εθνική Συμφωνική Ορχήστρα της ΕΡΤ, σε μουσική διεύθυνση Λουκά Καρυτινού. Η ιδέα ενός μουσικού έργου μικρής διάρκειας και φόρμας για μεγάλο ορχηστρικό σύνολο εμπεριέχει το οξύμωρο. Ο όρος «συμφωνική μουσική» παραπέμπει συνήθως σε μουσική μεγαλύτερης φόρμας για ορχήστρα και συνεπώς μεγάλης διάρκειας. Η πρόταση στον συνθέτη για τις Συμφωνικές Μινιατούρες, δηλαδή μουσικής µε μικρότερη διάρκεια και φόρμα για μεγάλο ορχηστρικό σύνολο, ήταν μια πρόκληση / πρόσκληση για δημιουργία έξω από τις κλασικές φόρμες.  

«Οι Συμφωνικές Μινιατούρες προκύπτουν από στιγμές απειθαρχίας, αναρχίας και αντίστασης του μυαλού στη διαδικασία σύνθεσης ενός άσχετου, μεγαλύτερου και χρονοβόρου έργου» επισημαίνει ο Δημήτρης Παπαδημητρίου. «Ως σπαράγματα από ακυρωμένες επιθυμίες που ξετρυπώνουν λαθραία μέσα σε άσχετες συνθέσεις και σε πιάνουν στον ύπνο». Τη συνδετική γραµµή µεταξύ των μουσικών μερών µε λέξεις αναζητεί ο συνθέτης και προτρέπει το κοινό να μοιραστεί µαζί του την ακρόαση και να προτείνει τη δική του ιστορία. 

Καλλιτεχνική Επιµέλεια Κύκλου: ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΣΧΕΔΙΟ

 

Περιμένουμε την ιστορία σας: Οι θεατές µε βάση τον τίτλο του έργου αλλά και τους τίτλους των μουσικών µερών μπορούν να γράψουν µια ιστορία και να τη στείλουν στη διεύθυνση: planodioi.oneiron@gmail.com

Dimitris Papadimitriou

Συμφωνικές Μινιατούρες «ΟΙ ΠΛΑΝΟΔΙΟΙ TΩΝ ΟΝΕΙΡΩΝ»

Tα Στίλβοντα Ποδήλατα

Οι σχοινοβάτες

Η χαρτορίχτρα

Ο σαξοφωνίστας στην πλατεία της εκκλησίας

Λευκές Νύχτες

O Ρώσος Μάγος

Η Αεροναυτική Επίδειξη των Εντόµων

Οι Δεινόσαυροι

Το υπερωκεάνειο

Πελαργοί κουτσαβάκηδες

Μια Καρέτα συναντά έναν Μονόκερω και ένα Ντόντο

Κοσµοναύτες

Ένας Κόκκος Άµµου στην Κλεψύδρα

Incompleteness

 

Στέγη Ιδρύματος Ωνάση

Συγγρού 107

15 & 16 Φεβρουαρίου 2019 | Κεντρική Σκηνή | 20:30

 

Εισιτήρια

Κανονικό: 7, 15, 20, 22 €

Μειωμένο, Φίλος, Παρέα 5-9 άτομα: 12, 16, 18 €

Παρέα 10+ άτομα: 11, 14, 16 €

Κάτοικος Γειτονιάς: 7 €

ΑμεΑ, Ανεργίας: 5 € | Συνοδός ΑμεA: 7, 10 €