AGIAKYPROS

Στη συναυλία θα παρουσιαστούν, σε ΠΡΩΤΗ ΖΩΝΤΑΝΗ ΕΚΤΕΛΕΣΗ στην Ελλάδα, τραγούδια από το μουσικό επικό έργο, που κυκλοφόρησε πρόσφατα η δισκογραφική εταιρεία G.S.F Music Η. & Γ.  Σαμουρίδης, σε μουσική Γιάννη Δημητρά και στίχους Γιάννη Δημητρά, Βασιλικής-Μαρίας Δημητρά και Νίκου Παπακλεοβούλου, ο οποίος είχε και την ιδέα, επιμέλεια και χορηγία παραγωγής και έγραψε και τις αφηγήσεις που προηγούνται των τραγουδιών. 

Τραγουδούν με αλφαβητική σειρά:   Χρήστος Κάλλοου, Μαρία Καννελοπούλου, Εύη Καπάταη, Βασίλης Λέκκας, Άρης Περιβόλας, Πασχάλη Τσαρούχας, Δημήτρης Χιονάς!

Πρόκειται για ωδή στον Ενικοαπελευθερωτικό Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α. περιόδου 1955-1959 με ειδική αναφορά σε 48 Ήρωες.

Στον ένδοξον Αγώνα της Ε.Ο.Κ.Α.  1955-1959 προσέφεραν τη ζωή  τους στον βωμό της ΕΛΕΥΘΕΡΙΑΣ και της ΕΝΩΣΗΣ ΜΕ ΤΗ ΜΗΤΕΡΑ ΕΛΛΑΔΑ 108 άτομα, τα οποία δικαίως  χαρακτηρίστηκαν ΗΡΩΕΣ. Δυστυχώς  πολύ λίγοι από αυτούς είναι ευρέως και προσηκόντως γνωστοί.

Με το έργο αυτό, η δισκογραφική εταιρεία και ο παραγωγός του έργου Νίκος Παπακλεοβούλου, επιδιώκουν μέσω της υψηλού επιπέδου μουσικής και την ερμηνεία καταξιωμένων τραγουδιστών να καλυφθεί το μεγάλο κενό γνώσης που υπάρχει για τη μεγάλη πλειοψηφία των Ηρώων της Ε.Ο.Κ.Α. περιόδου 1955-1959, να τους αποδοθούν οι πρέπουσες τιμές και πρωτίστως, μακριά από κάθε μικρόψυχη σκοπιμότητα, να προβληθούν τα ΙΔΑΝΙΚΑ των  ΗΡΩΩΝ, ώστε να καταστούν φάροι φωτεινοί δημιουργικής πορείας προς ένα καλύτερο μέλλον,  για τις σημερινές και τις επερχόμενες γενεές.

Τη συναυλία, ΜΕ ΕΛΕΥΘΕΡΗ  ΕΙΣΟΔΟ,  διοργανώνει η δισκογραφική εταιρεία  G.S.F Music Η. & Γ.  Σαμουρίδης σε συνεργασία με τους πιο κάτω φορείς:

Σπίτι της Κύπρου, Ενωσις Κυπρίων Ελλάδος, Ομοσπονδία Κυπριακών Οργανώσεων Ελλάδος, Επιτροπή του Πανεπιστημίου Αθηνών για την Κύπρο  και Ιδρυμα Μιχάλης Κακογιάννης το οποίο και φιλοξενεί αφιλοκερδώς τη συναυλία.

Τη συναυλία θα τιμήσει με τη παρουσία του ο Πρέσβης μας κύριος Κυριάκος Κενεβέζος, ο οποίος θα απευθύνει και σύντομο χαιρετισμό.