rsz image

Μια υπέροχη Μουσική Βραδιά! Μην τη χάσετε!
(τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση των εργαζομένων του Μύρτιλλου).
Μια ανάσα πριν την Πανσέληνο του Σεπτεμβρίου η Αθηνά Χιώτη, μια ερμηνεύτρια με ιδιαίτερη αίσθηση στην φωνή και ο δεξιοτέχνης του πιάνο Κώστας Γιαξόγλου, παρουσιάζουν ένα αφιέρωμα που ζωντανεύει μύθους και ιστορίες συλλεγμένες από τον μουσικό χάρτη της Μεσογείου με θέμα το φεγγάρι. Μια μουσική βραδιά για τα ανομόλογητα οδοιπορικά της ζωής, που εμπνέονται ή φτάνουν στο αποκορύφωμά τους κάτω από τον ίσκιο της Πανσέληνου. 
ΒΙΟΓΡΑΦΙΚΑ
Η Αθηνά Χιώτη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Αθήνα, όπου και ξεκίνησε την ενασχόλησή της με τη μουσική το 2000. Έκτοτε έχει μελετήσει και ερμηνεύσει ποικίλα είδη μουσικής όπως μουσική σωζόμενη ή εμπνευσμένη από την αρχαία Ελλάδα, Ελληνική παραδοσιακή, Ελληνόφωνη και Αραβόφωνη Βυζαντινή (όπως ψάλλεται μέχρι και σήμερα στο Λίβανο και τη Συρία), αλλά και ethnic jazz, Πορτογαλέζικα Fados, Σεφαραδίτικα, Κέλτικα τραγούδια κ.α.. Το προσωπικό της μουσικό ιδίωμα ακροβατεί ανάμεσα σε παραδοσιακούς ήχους τόσο εγχώριους, όσο και διεθνείς.
Ο Κώστας Γιαξόγλου γεννήθηκε το 1975 στη Σπάρτη. Παίζει πιάνο από 12 ετών και πάντα τον ενδιέφεραν πολλά μουσικά είδη και παραδόσεις. Παίζει σε μουσικά σχήματα από το 1997. Σπούδασε Θεατρολογία στο Εθνικό και Καποδιστριακό Πανεπιστήμιο Αθηνών (2002), και τζαζ στο Ωδείο Athenaeum (2001). Το 2008 αποφοίτησε από την Ανώτατη Μουσική Σχολή του Άμστερνταμ (Conservatorium van Amsterdam) με ειδίκευση στο τζαζ πιάνο. Ασχολείται με τη μουσική εκπαίδευση στο πλαίσιο του δημόσιου σχολείου και συνεργάζεται με Ωδεία. ‘Έχει επίσης συνεργαστεί με πολλούς μουσικούς από διάφορες χώρες τόσο σε ζωντανές εμφανίσεις όσο και στη δισκογραφία.