SYMFWNIKH

ΤΕΤΑΡΤΗ 27 ΙΟΥΝΙΟΥ

EXTRA ΣΥΝΑΥΛΙΑ:
ΤΡΙΤΗ 26 ΙΟΥΝΙΟΥ

Το αθηναϊκό κοινό λατρεύει τον Τσαϊκόφσκι και το αποδεικνύει!
Οι πιο διάσημες και αγαπημένες μελωδίες του σπουδαίου Ρώσου συνθέτη, Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι θαπλημμυρίσουν όχι μία, άλλα δύο βραδιές το Ωδείο Ηρώδου του Αττικού. Λόγω της μεγάλης ζήτησης εισιτηρίων και της ενθουσιώδους ανταπόκρισης του κοινού, η μεγάλη Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι θα δώσει μια επιπλέον συναυλία, την Τρίτη 26 Ιουνίου, στη σκιά της Ακρόπολης.

Tchaikovsky Symphony Orchestra

Διεύθυνση Ορχήστρας: Vladimir Fedoseyev (Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ)
Σολίστ στο πιάνο: Varvara Nepomnyashchaya (Βαρβάρα Νεπομνύσκαγια)

Μια από τις ιστορικότερες ορχήστρες της Ευρώπης, η Συμφωνική Ορχήστρα Τσαϊκόφσκι, έρχεται για πρώτη φορά στην Ελλάδα! Σε πλήρη σύνθεση, με 100 εξαίρετους μουσικούς, έχοντας στο πόντιουμ έναν ζωντανό μύθο της Ρωσικής μουσικής σχολής, τον Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ και στο πιάνο την παγκοσμίου φήμης σολίστ, Βαρβάρα Νεπομνύσκαγια, η ορχήστρα που πήρε το όνομά της από το σπουδαίο Ρώσο συνθέτη, Πιότρ Ιλίτς Τσαϊκόφσκι, έρχεται να μας καθηλώσει.

Οι διάσημες μελωδίες της Λίμνης των Κύκνων, της Ωραίας Κοιμωμένης και του Καρυοθραύστη αλλά και άλλες υπέροχες συνθέσεις του σπουδαίου μουσικού θα παρουσιαστούν από τη μεγάλη συμφωνική ορχήστρα της Μόσχας, σε δύο μαγικές βραδιές κάτω από την Ακρόπολη!



Ένας σπουδαίος συνθέτης, μια μεγάλη ορχήστρα, δύο αξέχαστες βραδιές με μουσική που μαγεύει την ψυχή!

Η Tchaikovsky Symphony Orchestra (TSO) ιδρύθηκε το 1930 ως Grand Symphony Orchestra of All Union Radio and Central Television και ήταν η πρώτη συμφωνική ορχήστρα της Σοβιετικής Ένωσης, καθώς και η πρώτη που ερμήνευσε διεθνές ρεπερτόριο εκτός ΕΣΣΔ. Πολλοί σημαντικοί συνθέτες, όπως οι Νικολάι Γκολοβάνοφ, Ντμίτρι Σοστακόβιτς, Σεργκέι Προκόφιεφ, Αράμ Χατσατουριάν, Γκεόργκι Σβιρίντοφ, εμπιστεύτηκαν την πρώτη εκτέλεση έργων τους στην TSO, που αναγνωρίστηκε γρήγορα ως μία από τις σημαντικότερες ορχήστρες του κόσμου. Το 1993 το Ρώσικο Υπουργείο Πολιτισμού την μετονόμασε σε Tchaikovsky Symphony Orchestra, για τον κεντρικό ρόλο των έργων του Τσαϊκόφσκι στο ρεπερτόριο της.

Στην πρώτη ελληνική της εμφάνιση, την TSO θα διευθύνει ο πολυβραβευμένος Βλαντίμιρ Φεντοσέγιεφ. Έχοντας συνεργαστεί με τους μεγαλύτερους μουσικούς και θεατρικούς οργανισμούς στον κόσμο (Συμφωνική Ορχήστρα της Βιέννης: επικεφαλής μαέστρος 1997 - 2006, Σκάλα του Μιλάνου, Opernhaus της Ζυρίχης κ.ά.), ο Φεντοσέγιεφ παραμένει η ψυχή της TSO, καλλιτεχνικός διευθυντής και αρχιμουσικός της από το 1974. Για αυτό διεκδικεί τον άτυπο τίτλο του μακροβιότερου μαέστρου μεγάλης ορχήστρας, παγκοσμίως.

Η Tchaikovsky Symphony Orchestra έρχεται στο Ηρώδειο με τη φημισμένη Ρωσίδα πιανίστρια Varvara Nepomnyashchaya (Βαρβάρα Νεπομνύσκαγια), μουσικό που έχει συνεργαστεί με μεγάλες διεθνείς ορχήστρες και έχει κερδίσει σημαντικά βραβεία. «Νεπομνύσκαγια» στα ρώσικα σημαίνει, «αυτός που σε κάνει να μην θυμάσαι». Στην περίπτωσή της λοιπόν αυτό ισχύει καθώς, με το που αγγίζει με τα δάκτυλά της τα πλήκτρα του πιάνου, το κοινό αφήνεται να παρασυρθεί από το αιθέριο παίξιμό της.

Στο πρώτο μέρος της συναυλίας της TSO στο Ηρώδειο, το κοινό θα απολαύσει το Ιταλικό Καπρίτσιο και το Κονσέρτο για πιάνο Νο. 1 σε σι ύφεση ελάσσονα. Στο δεύτερο μέρος η ορχήστρα θα παίξει μουσικά αποσπάσματα από τα μεγάλα μπαλέτα του Τσαϊκόφσκι.



Tchaikovsky Symphony Orchestra
Ωδείο Ηρώδου Αττικού
Τρίτη 26 και Τετάρτη 27 Ιουνίου 2018

Ώρα έναρξης: 21:00

Πρόγραμμα της μουσικής παράστασης

Στο πρώτο μέρος θα παρουσιαστούν τα έργα:

P. I. Tchaikovsky
«Ιταλικό Καπρίτσιο»
Κονσέρτο για πιάνο Νο. 1 σε σι ύφεση ελάσσονα

Στο δεύτερο μέρος θα παρουσιαστούν:

P. I. Tchaikovsky
Σουίτες από τον «Καρυοθραύστη»
Αποσπάσματα από το μπαλέτο «Η ωραία κοιμωμένη»
Αποσπάσματα από μπαλέτο «Η Λίμνη των Κύκνων»

Τιμές εισιτηρίων

Οι τιμές εισιτηρίων ξεκινούν από 25 ευρώ και φθάνουν τα 90 ευρώ. Συγκεκριμένα:

Άνω Διάζωμα
Tα εισιτήρια κοστίζουν 28 ευρώ
Φοιτητικό εισιτήριο: 25 ευρώ

Κάτω Διάζωμα
Ζώνη Γ: 45 ευρώ
Ζώνη B: 60 ευρώ
Ζώνη A: 75 ευρώ
Διακεκριμένη Ζώνη: 90 ευρώ