rsz img 7015a

Κυριακή 22 Απριλίου 2018, ώρα:19.00

Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη
«Λίλιαν Βουδούρη»
Μέγαρο Μουσικής Αθηνών

Νίκη Πανταζάτου: Πιάνο  

Δημήτρης Δερδενές: Κιθάρα

Το Duo «Ζεύξεις», αναβιώνει την ξεχασμένη σχεδόν συνύπαρξη του πιάνου και της κιθάρας και ξαναφέρνει στην επιφάνεια τόσο την ήδη υπάρχουσα κληρονομιά, όσο και την πιο σύγχρονη άποψη, που αφορά στην γραφή έργων για τα δύο αυτά συγκεκριμένα όργανα από καταξιωμένους συνθέτες.

Το Duo «Ζεύξεις» είναι το αποτέλεσμα, όχι μόνο μιας βαθιάς φιλίας, που στο πέρασμα των χρόνων εξελίσσεται και δυναμώνει, αλλά και μιας κοινής κουλτούρας (κάτι που θεωρούμε πως πρέπει να είναι δεδομένο), προκειμένου να μη χαθεί κανείς μέσα στη ρευστότητα των νοηματικών αποχρώσεων που παράγει απ” τη φύση της η μουσική. Σκοπός του είναι να γεφυρώσει και να ενώσει δύο τόσο διαφορετικά όργανα (και με τόσο ιδιαίτερες ανάγκες το καθένα) αποδεικνύοντας πως όταν υπάρχει ο κατάλληλος ψυχικός συντονισμός ανάμεσα σε δυο ανθρώπους, τότε η ανάγκη τους να εκφραστούν δημιουργικά θα βρίσκει πάντα το δρόμο να ταξιδεύει. 

To 2012 μετα απο δεκαοχτώ χρόνια κοινής διδακτικής πορείας σε ωδειακό περιβάλλον, η πιανίστα Νίκη Πανταζάτου και ο κιθαρίστας Δημήτρης Δερδενές, καλλιτέχνες και οι δύο με πολλές σπουδές, με αριστεία, βραβευμένοι και με πολλές εμφανίσεις στην Ελλάδα και στο εξωτερικό, αποφάσισαν να δώσουν μορφή και περιεχόμενο στη βαθειά τους ανάγκη να εκφραστούν από κοινού καλλιτεχνικά.

. Η συνεργασία τους ως Duo μπορεί να είναι ολιγόχρονη, αλλά μεταφέρει την πολύχρονη πορεία και εμπειρία του καθενός ως «προίκα» σε αυτό ξεκίνημα.

Έχουν στο ενεργητικό τους συναυλίες στην Αθήνα (Ωδείο Φ. Νάκας, Ωδείο Athenaeum, Μουσικό σχολειο Ιλίου, 2ο Δημοτικό σχολείο Βούλας, Πολυχώρος τεχνών ΑΝ ART)  ,στη Χαλκίδα (Δημοτικό Θέατρο), στην Πάτρα  (Φιλαρμονική Εταιρεία Ωδείο Πατρών – Σύλλογος Φίλων Κλασσικής Μουσικής), στην Λάρισα (Αίθουσα συναυλιών Δημοτικού Ωδείου) και στην Θήβα (Συνεδριακό Κέντρο) στα πλαίσια των εγκαινίων του Αρχαιολογικού Μουσείου Θήβας. Έχουν επίσης παρουσιαστεί στο Τρίτο Πρόγραμμα της ΕΡΤ στις εκπομπές «Lunch time concert» και «Αναζητώντας την Κυρία με τη Στρυχνίνη» του Χρήστου Παπαγεωργίου και στη Μεγάλη Μουσική Βιβλιοθήκη “ Λίλιαν Βουδούρη “ στο Μέγαρο Μουσικής Αθηνών.

Γενική είσοδος: 12 Ευρώ

Φοιτητές – άνεργοι: 8 Ευρώ

Προπώληση: viva.gr