merlinos afisa web FINAL

Είναι νύχτα γενεθλίων. Η μικρή Μαρία περνάει μια αξέχαστη βραδιά στη γιορτή που της έχουν ετοιμάσει οι φίλοι και η οικογένειά της, με πρωτεργάτη τον θείο της Γιώργο, που ως Μάγος Μερλίνος πρωτοστατεί στα παιχνίδια και τα μαγικά. Ο ίδιος θα της χαρίσει ένα πολύ σημαντικό δώρο: ένα βιβλίο ποιημάτων. Η Μαρία, που ψάχνει για το «θαλασσινό τριφύλλι», θα ανοίξει το βιβλίο της με λαχτάρα ελπίζοντας ότι θα βρει ένα χάρτη που θα την οδηγήσει στο θησαυρό της.

Με καράβι τα ποιήματα και οδηγό τη φαντασία, η Μαρία ξεκινάει μια αναζήτηση που εξελίσσεται σε ονειρική περιπέτεια. Μέσα από τους στίχους των ποιητών ζωντανεύουν πλάσματα και τοπία υπαρκτά ή φανταστικά. Η Μαρία δεν θα βρει το θαλασσινό τριφύλλι. Η μικρή της Οδύσσεια όμως θα της αποκαλύψει κάτι άλλο: τη δύναμη του ποιητικού λόγου και τη μαγεία της δημιουργίας.

Ο Περικλής Κούκος µε το έργο του υποβάλλει µια διαφορετική αισθητική και, ταυτόχρονα, παιδαγωγική πρόταση για τις προϋποθέσεις της προσέγγισης του έργου των µεγάλων µας ποιητών από τη νέα γενιά και το ευρύ κοινό γενικότερα, µια πρόταση ευθύνης και ευαισθησίας, που ανταποκρίνεται στη λεπτότητα του ποιητικού λόγου.

Συµµετέχουν οι κορυφαίοι σολίστ Ειρήνη Καράγιαννη (µεσόφωνος), Κώστας Μαυρογένης (βαρύτονος)και Στέλλα Κούκου (πιάνο). Αφηγητής: Βασίλης Πουλάκος. Συνεργάζονται οι Παιδικές Χορωδίες «Μανώλης Καλοµοίρης» (διδασκαλία: Σάββας Ρακιντζάκης) και «Περικλής Κούκος» Εθνικού Ωδείου Ηλιούπολης (διδασκαλία: Βάνα Μαντζαβίνου).Εικαστική επιμέλεια-φωτισμοί: Αντώνης Χαλκιάς

Μουσική ∆ιεύθυνση: Νίκος Μαλιάρας

 

Πέµπτη, 21 ∆εκεµβρίου, ώρα 19.00

Ίδρυµα Μιχάλης Κακογιάννης 

 

Παρασκευή, 22 ∆εκεµβρίου, ώρα 20.30

Χώρος τέχνης και πολιτισµού Άρτεµις, Άλιµος

Εισιτήρια: 10 ευρώ | Μειωµένο: 5 ευρώ