ΕΝ ΧΟΡΔΩ 2

Τον δημοφιλή ερμηνευτή και τραγουδοποιό Φίλιππο Νικολάου παρουσιάζει η 60μελής Συμφωνική Λαϊκή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» του μαέστρου Θοδωρή Γεωργόπουλου, την Παρασκευή 11 Σεπτεμβρίου (ώρα 21.00) και στο πλαίσιο του Διεθνούς Φεστιβάλ Πάτρας, με την συναυλία-αναδρομή στο λαϊκό τραγούδι, υπό τον τίτλο «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια».

Ο Φίλιππος Νικολάου θα έχει τον κεντρικό ερμηνευτικό ρόλο, σε ένα επιλεγμένο πρόγραμμα το οποίο περιλαμβάνει τις «χρυσές»  επιτυχίες του λαϊκού πενταγράμμου, αλλά και τραγούδια-σταθμούς από την προσωπική δισκογραφία του δημοφιλούς τραγουδιστή, όπως το «Όταν», το «Μια καρδιά για σένα», το «Φθινοπωρινά φύλλα», το πιο πρόσφατο "Στο άδειο μου πακέτο" κ.ά.

Μέσα από ένα πρόγραμμα 2.5 ωρών, η Πατρινή Ορχήστρα «Εν Χορδώ» της ομώνυμης Σχολής Εκμάθησης Παραδοσιακών Οργάνων, που διευθύνει ο αναγνωρισμένος μαέστρος και μουσικοσυνθέτης Θοδωρής Γεωργόπουλος, αναδεικνύει τις σημαντικότερες περιόδους του λαϊκού τραγουδιού, από τη δεκαετία του 1950, έως και τη δεκαετία του 1980.

Συμμετέχουν οι Πατρινοί τραγουδιστές: Διονυσία Καρόκη, Δημήτρης Δημόπουλος και Ανδριάνα Τσαγκάρη. Φιλική συμμετοχή:Γιώργος Παράμερος

Μαζί με την 60μελή Ορχήστρα «Εν Χορδώ», θα συμμετάσχουν επίσης:

Χορευτικός Σύλλογος Καλλιθέας, σε χορογραφίες Βασιλικής Σιβρίκα και Νίκου Κοτσόκολου.

Παιδική Βυζαντινή Χορωδία της Ανδριάνας Τσαγκάρη.

Συντελεστές:

-Την καλλιτεχνική διεύθυνση της φιλόδοξης παραγωγής «Στου Παραδείσου τα μπουζούκια», έχει ο μαέστρος Θοδωρής Γεωργόπουλος

η σκηνοθεσία και τα σκηνικά ο Θάνος Μπαλαφούτης

-Τα κοστούμια υπογράφει η Κατερίνα Μπουρδοπούλου

-Την εικαστική επιμέλειαέχει η Κανέλλα Στασινοπούλου

ην παρουσίαση της εκδήλωσης και την οργάνωση παραγωγής, ο δημοσιογράφος Παναγιώτης Ρηγόπουλος.

Την εκδήλωση θα προλογίσει ο συγγραφέας Κώστας Παπασπήλιος,  ο οποίος θα ξετυλίξει άγνωστες πτυχές από το έργο και τη ζωή, των μεγάλων συνθετών και στιχουργών του λαϊκού τραγουδιού.

Η προπώληση των εισιτηρίων (γενική είσοδος 10 ευρώ), ξεκινάει από την Παρασκευή 4 Σεπτεμβρίου, στα καταστήματα:

-«Γωνιά του βιβλίου» (Αγ. Νικολάου 32)  

-Discover» (Πατρέως 30)

ΧΟΡΕΥΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΚΑΛΛΙΘΕΑΣ