DUMBO 003B G GRE GR WEB POSTER RD

Σχεδόν 80 χρόνια μετά τη θρυλική ταινία κινουμένων σχεδίων της Disney, o αξιολάτρευτος Ντάμπο, το πιο διάσημο ελεφαντάκι του κόσμου, επιστρέφει ανανεωμένος σε μία live-action φαντασμαγορική περιπέτεια που φέρει την υπογραφή του σπουδαίου παραμυθά Tim Burton (Edward Scissorhands, Alice in Wonderland, Charlie and the Chocolate Factory). O δύο φορές υποψήφιος για Όσκαρ δημιουργός σκηνοθετεί ένα λαμπερό καστ που περιλαμβάνει τους Eva Green (Casino Royale), Colin Farrell (The Lobster), Michael Keaton (Birdman), Danny DeVito (Matilda) και Alan Arkin (Little Miss Sunshine).

Ένα συγκινητικό παραμύθι για ένα διαφορετικό ήρωα με μεγάλα αυτιά και ακόμα μεγαλύτερη καρδιά, μία πανδαισία χρωμάτων και σκηνικών, ένας φόρος τιμής στον μαγικό και ανεξάντλητο κόσμο των «τεράτων», μία πληθωρική κινηματογραφική εμπειρία για όλη την οικογένεια.

Ο Ντάμπο, ένα γλυκό, νεογέννητο ελεφαντάκι με τεράστια αυτιά, είναι η πιο πρόσφατη προσθήκη στο ρημαγμένο τσίρκο του Μαξ Μέντιτσι. Αρχικά, η διαφορετικότητα του είναι πηγή προβληματισμού για τον Μέντιτσι, που υπολόγιζε σε ένα χαριτωμένο ελεφαντάκι για να προσελκύσει τα πλήθη, μέχρι που ο Ντάμπο ανακαλύπτει ότι μπορεί να χρησιμοποιήσει αυτά τα τεράστια αυτιά για να πετάξει. Κάτι που δεν προλαβαίνει να χαρεί, όταν του στερούν την πολυαγαπημένη του μητέρα, με αποτέλεσμα να καταλήξει μόνος και φοβισμένος, και την ίδια στιγμή στο επίκεντρο του ενδιαφέροντος ενός φαντασμαγορικού λούνα παρκ που ονομάζεται Dreamland. 

Διάρκεια: 130’

 DUMBO INTL PAYOFF GREECE

Παραλειπόμενα

 

Η πρώτη ταινία

 

Μια φορά και έναν καιρό. Η βασική ιστορία του Ντάμπο χρονολογείται το 1939  και είναι το συγγραφικό τέκνο των Helen Aberson και Harold Pearl .

Η πρώτη ταινία σε καινούριο στούντιο. Το Ντάμπο ήταν η πρώτη ταινία μεγάλου μήκους που ολοκληρώθηκε στο τότε ολοκαίνουριο στούντιο της Disney, που άνοιξε το 1940, και χτίστηκε χάρη στα κέρδη της ταινίας Η Χιονάτη και οι Επτά Νάνοι. 

Μικρούλι. Το πρώτο  Ντάμπο ήταν αρχικά μία ιδέα για ταινία μικρούς μήκους. Έφτασε τελικά τα 64 λεπτά. 

Ούτε μιλιά. Στην πρώτη ταινία, ο  Ντάμπο — που έκλεψε τις καρδιές όλων— δεν μιλάει, αν και η Mrs. Jumbo, ο Timothy Mouse και πολλά άλλα ζώα μιλάνε. Στην εκδοχή του Tim Burton, κανένα ζώο δεν μιλάει.

Σενάριο: Ehren Kruger

Σκηνοθεσία: Tim Burton

Παίζουν: Colin Farrell, Michael Keaton, Danny DeVito, Eva Green, Alan Arkin, Lucy DeVito, Joseph Gatt, Sandy Martin, Deobia Oparei, Nico Parker, Sharon Rooney, Finley Hobbins

Διεύθυνση Φωτογραφίας: Ben Davis

Σχεδιασμός Παραγωγής: Rick Heinrichs

Κοστούμια: Colleen Atwood

Μοντάζ: Chris Lebenzon

Μουσική: Danny Elfman

Στην ελληνική μεταγλώττιση ακούγονται: Χρήστος Πλαΐνης, Γιάννης Στεφόπουλος, Κώστας Φιλίππογλου, Στεφανία Φιλιάδη, Ντίνος Σούτης, Πέγκυ Μανωλά, Άγγελος Ριζόπουλος, Τηλέμαχος Κρεβάικας, Πέτρος Δαμουλής, Βασίλης Μηλιός, 

28 Μαρτίου στους κινηματογράφους από την Feelgood και σε 3D

Μεταγλωττισμένο και με υπότιτλους