BELCANTO

Η Ροξάν Κρος, μια διάσημη Αμερικανίδα σοπράνο, ταξιδεύει στη Νότια Αμερική για να δώσει ένα πριβέ κονσέρτο για τα γενέθλια ενός πλούσιου Ιάπωνα βιομήχανου. Στην συνάθροιση παρευρίσκονται πολιτικοί και διπλωμάτες, όταν ξαφνικά τη βίλα καταλαμβάνουν αντάρτες που απαιτούν την απελευθέρωση των φυλακισμένων συντρόφων τους. Έγκλειστοι στο ίδιο σπίτι επί ένα μήνα, όμηροι και απαγωγείς θα αναγκαστούν να βρουν κοινούς κώδικες επικοινωνίας ακόμα κι αν μιλούν διαφορετική γλώσσα. Η μουσική θα τους οδηγήσει με μοναδικό τρόπο στο να ξεπεράσουν τις έχθρες και τις διαφορές τους, ανακαλύπτοντας ότι αυτά που τους ενώνουν είναι πιο σημαντικά από αυτά που τους χωρίζουν. Μια δυνατή ιστορία αγάπης που βασίζεται στο ομώνυμο best seller της Αν Πάτσετ.

Από το βιβλίο στη μεγάλη οθόνη

Το βιβλίο της Αν Πάτσετ εκδόθηκε το 2001 και έλαβε αμέσως την αναγνώριση από τις μεγαλύτερα έντυπα της Αμερικής, αφού ανακοινώθηκε ως το «Καλύτερο Βιβλίο της Xρονιάς» στο Amazon. 

Έμπνευση και αφορμή για το βιβλίο αποτέλεσε η πραγματική ιστορία μιας ομηρίας στο Περού το 1996. Αντάρτες του επαναστατικού κινήματος Τουπάκ Αμάρου (MRTA) εισέβαλλαν σε ένα πάρτυ που πραγματοποιούνταν στο σπίτι του Ιάπωνα πρέσβη στο Περού, προς τιμήν του Ιάπωνα αυτοκράτορα Ακιχίτο..

Σκηνοθεσία

Πολ Γουάιτζ

Σενάριο

Πολ Γουάιτζ,   Άντονι Γουάιντρομπ

Παραγωγή

Άντονι Γουάιντρομπ, Κάρολαϊν Μπάρον,

Λίζι Φρίντμαν

Ηθοποιοί

Τζούλιαν Μουρ, Κεν Γουατανάμπε, Έλσα Ζιλμπερστάιν, Σεμπάστιαν Κοχ, Κρίστοφερ Λάμπερτ

Φωτογραφία

Τομπίας Ντάτουμ

Μοντάζ

Φίλιπ Κίμσι, Τζιμ Μάκεϊ

Καλλιτεχνική Διεύθυνση

Ντέρεκ Γουάνγκ

Μουσική

Ντέιβιντ Μαλίν

Διάρκεια

100’

Διανομή

ΟDEON, AUDIO VISUAL

Είδος

Δράμα