Natasha

Η γκαλερί ALMA  θα συμμετέχει στην διεθνή έκθεση Σύγχρονης Τέχνης Art Athina 2016, που θα λάβει χώρα  στο Κλειστό Παλαιού Φαλήρου (Γήπεδο TaeKwonDo), από τις 26 έως τις 29 Μαΐου.

Στο περίπτερο γκαλερί Α6, οι επισκέπτες θα έχουν την ευκαιρία να συναντήσουν τις συνθέσεις των  Μανώλη Χάρου, Τάσου Μισούρα, Νατάσσας Πουλαντζά, Θεόφιλου Κατσιπάνου και Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, που σε άμεση συνομιλία μεταξύ τους έρχονται να «αφηγηθούν» ιστορίες προσωπικών και συλλογικών βιωμάτων, να προσεγγίσουν σύγχρονες πραγματικότητες, να απεικάσουν τη ζωτική τους σχέση με τον κόσμο, να αναφερθούν στη δύναμη και την αντοχή των εικόνων. 

Η εικαστική γραφή του Μανώλη Χάρου αναδύεται με ευαίσθητες και συμβολικές νύξεις, ως σελίδες ενός αυστηρά προσωπικού, ιδιότυπου ημερολογίου –ένας κόσμος ονειρικός, υπαινικτικός και καθηλωτικός αποκαλύπτεται σε έργα που αναπτύσσονται με ρυθμό, προσφέρουν συγκίνηση και οπτική απόλαυση, μεταδίδουν μια αίσθηση άμεση, ζωντανή και αυθόρμητη, αντανακλώντας έναν ιδιαίτερο ψυχισμό και έναν εσωτερικό τρόπο βίωσης των καταστάσεων.

Τα έργα του Τάσου Μισούρα, ισορροπούν στο μεταίχμιο της φαντασίας και του ονείρου, του οικείου και του ανοίκειου, του εφιάλτη και της απόλυτης αποξένωσης. Η ζωγραφική του, βαθιά ανθρωποκεντρική, ανοίγεται σε νέες δυνατότητες απεικόνισης, επικαλείται μια βαθύτερη επικοινωνία μέσα από την ένταση, την υποβλητική ατμόσφαιρα και την αμφισημία των θεμάτων της.

Οι ψηφιακές συνθέσεις της Νατάσσας Πουλαντζά, στις οποίες εικόνες λουλουδιών συνδυάζονται με διάσημα έργα της ιστορίας της τέχνης διερευνούν κρίσιμα ζητήματα που σχετίζονται με τη λειτουργία της μνήμης, την αξία του έργου τέχνης στην εποχή της τεχνικής αναπαραγωγιμότητας, την πραγματικότητα και την ψηφιακή της εκδοχή, προτείνοντας την περιήγηση σ' έναν νέο κόσμο εικόνων με ρευστά και διαρκώς επαναπροσδιοριζόμενα όρια.

Οι συνθέσεις του Θεόφιλου Κατσιπάνου, σε ευθεία αντιστοιχία με ψυχολογικές και συναισθηματικές καταστάσεις και συμπεριφορές, αφηγούνται παράδοξες ιστορίες, παρουσιάζοντας τις αντανακλάσεις ενός κόσμου σε κρίση, ενός σύμπαντος προβληματικού, αλλόκοτου και δυσλειτουργικού, μοναχικού και αλλοτριωμένου, τη σκηνή ενός αναπάντεχου θεάτρου της ανθρώπινης ύπαρξης, των διχασμών και των τραυμάτων.

Οι απροσδόκητες συναντήσεις στα έργα του Αλέξανδρου Μαγκανιώτη, το παιχνίδι των συνειρμών και των αντιμεταθέσεων, η σύνδεση εικόνας-λόγου, η διαδραστική και αλληλοσυμπληρούμενη σχέση τους, συστήνουν μια εναλλακτική, άκρως ενδιαφέρουσα, πρόσληψη της ζωής, των αντιφάσεων και των παγιδεύσεών της, των βεβαιοτήτων και των ανατροπών της σε μια μετα-σουρεαλιστική αφήγηση όπου η πολιτική-κριτική ματιά συμβιώνει με την ειρωνική διάθεση και το καταλυτικό χιούμορ.

Επιμέλεια

Γιάννης Μπόλης - Δόμνα Γούναρη

 

 Manol

ContemporaryArtGallery

Υπεύθυνοι: Μαρία Αλμπάνη - Νικόλας Αλμπάνης

Υψηλάντου 24, Κολωνάκι, 10676 Αθήνα

τηλ./fax: +30 211 400 3160